AWAS!! ~ Bisnes Prepaid Tune talk Jana Pendapatan Lumayan anda...
banner

AWAS!!

A.) Senarai Pembeli & Peniaga Penipu Online.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Nama: Puteri Nurshareena Niza binti Daud
Maklumat : Peniaga yang seringkali menipu pelanggan. Item tidak akan dihantar atau Item rosak akan di hantar. Jika ini adalah penama akaun bank peniaga, JANGAN masukkan duit.


2. Nama: http://wholesaledressboutique.blogspot.com/
http://koreanbusinessonline.blogspot.com/
http://herlovelyshoes.blogspot.com/
http://happysexylingerie.blogspot.com/
http://agorgeousboutique.blogspot.com/
http://aliniblog.blogspot.com/
http://fashionablecollection86.blogspot.com/
http://lovebrandedhandbag.blogspot.com/
http://handbagsfavouriteladies.blogspot.com/
Maklumat : Kedai pre-order yang diragui.


3. Nama: Wong Choo Chuan (Kedai Online: STAR PERFUME)
NO 21,JALAN 2/154A,TAMAN DELIMA,56000 KL
NO.IC:780825-14-6013
Maklumat : Peniaga yang seringkali menipu pelanggan.Jika ini adalah penama akaun bank peniaga, JANGAN masukkan duit.


4. Nama: Nurzusilawati bte Madzri @Isabella_Cute@Mahligai Gading
NO.IC:820720-11-5126
Maklumat : Peniaga di www.wanitamelayu.com yang seringkali menipu pelanggan. Menjual IPhone China sebagai IPhone Betul. Jika ini adalah penama akaun bank peniaga, JANGAN masukkan duit.
________________________________________________________

B.) Facebook WATCH OUT!!

PEMBERITAHUAN INI UNTUK SEMUA PENGGUNA FACEBOOK: 
JIKA SESEORANG DALAM PROFIL ANDA ATAU seorang teman mengirimi Anda link yang mengatakan "KUNJUNGI FACEBOOK BARU", JANGAN BUKA... JIKA ANDA MEMBUKANYA, UCAPKAN SELAMAT TINGGAL PADA AKaUN FACEBOOK ANDA! SEBENARNYA INI ADALAH PEKERJAAN DARI HACKER yang mencuri maklumat Anda dan menghapus ANDA SECARA kekal DARI HALAMAN ANDA SENDIRI.

SILAKAN COPY...... kirim ke GRoUP DI FACEBOOK ANDA.... bukan hanya teman-teman Anda!
sebarkan semampunya!!
____________________________________________________________

C.) Cara Proses Burger Daging Lembu Mc Donald yang dimakan selama ni....
__________________________________________________________________

D.) Cara Proses Ayam KFC di Amerika sungguh ya zalim....____________________________________________________________

E.) Teh Uncang Bahaya Kepada Kita
                                                          
Jangan Mencelup Uncang Teh Lebih Dari 3 Minit.

Teh uncang sebaiknya tidak boleh dicelupkan serta 'direndam' terlalu lama.
Hal ini disebabkan adanya kandungan klorin dalam uncang kertas teh itu. Fungsinya adalah untuk melindungi kertas uncang tersebut daripada bakteria dan juga berfungsi sebagai pengawet, iaitu teh menjadi lebih tahan lama.

Klorin dalam jumlah yang tinggi boleh menyebabkan banyak keburukan dan kesan negatif kepada badan manusia. Antaranya ialah kanser, mandul dan banyak lagi.

Jika mencelup uncang teh lebih dari 3 - 5 minit, klorin akan ikut larut dalam teh. Dan banyak khasiat teh yang 'terhilang' akibat kehadiran klorin yang tinggi dalam minuman teh. Agar terhindar dari kesan jangka masa panjang, sebaiknya jangan mencelup uncang teh lebih dari 3 minit. ________________________________________________________

 F.) Sos Babi!


Negeri Sembilan - Sebanyak 15 premis makanan termasuk restoran makanan segera popular dan berstatus halal di negeri ini serta beberapa negeri lain dikesan menggunakan sos serta beberapa bahan yang disahkan mengandungi asid deoksiribonukleik (DNA) babi.


Hasil pemeriksaan tersebut mendapati, premis terbabit masih menggunakan produk HP Sauce dan Tabasco Pepper Sauce yang disahkan mengandungi DNA babi oleh Jakim.Menurut jurucakap itu, ketika pemeriksaan, pemilik premis berkenaan mendakwa mereka tidak tahu bahawa produk yang digunakan oleh mereka mengandungi DNA babi.

Sos pedas Tabasco sering digunakan di restoran menyajikan makanan laut dan steaks.

Justeru makanlah di premis berstatus 'halal', bukan di restoran hanya kelihatan bersih, kemas dan kelihatan westernized.

....tetapi kalau hendak makan babi juga, apa boleh buat.

________________________________________________________

G.) 10 Perkara yang patut diketahui mengenai YAHUDI.

Tahukah korang sebenarnya banyak benda yang yahudi laknat ni sembunyikan pada pengetahuan umum. Jom dedahkan 10 daripadanya!

1) Israel merupakan salah satu pembekal rokok terbesar dunia, namun rakyatnya tidak digalakkan menghisap rokok yang mereka cipta kerana mereka tahu akan bahana dalam kandungannya!

2) Israel mempunyai kepakaran dalam mencipta vaksin dan mahir dalam ilmu perubatan, namun ilmu itu hanya untuk orang luar, kerana mereka tahu bahan kimia yang terdapat dalam ubat akan merosakkan untuk satu jangka masa panjang. Penduduk israel sendiri menggunakan Habbatus Sauda dalam perubatan harian.

3) Taktik kaum ibu di Israel ketika mengandung ialah si ibu/ isteri akan mendengar si suami membaca, menyanyi atau mereka akan menyelesaikan masalah matematik bersama-sama untuk mendapat bayi yang bijak dan petah kerana pada ketika ini fikiran dan perasaan si isteri adalah bersambungan dengan anak dalam kandungan berbanding anda bercakap padanya di perut.

4) McDonald di israel telah membuat pengubahsuaian contohnya dari segi minuman. Mereka menggantikan kopi berkafein kepada teh yang mengandungi polyphenols, iaitu unsur kimia yang berfungsi sebagai antioksidan berkekuatan besar untuk membuang sel rosak dan mencegah kanser. Kita disini masih lagi menggunakan KAFEIN BERBAHAYA!


5) Di Israel, mereka akan memakan buah-buahan dahulu sebelum memakan makanan utama. Ini kerana hakikatnya dengan memakan hidangan kabohidrat (nasi atau roti) dahulu kemudian buah buahan akan menyebabkan kita merasa ngantuk dan lemah dan payah untuk memahami pelajaran disekolah. Sedangkan disini kita dimomokkan dengan memakan buah-buahan sebagai pencuci mulut.

6) Israel terus melakukan berbagai usaha untuk menghancurkan Masjid Al Aqsha dan Qubah Shakhrah sejak 50 tahun yang lalu dengan menggali bawah tanah masjid tersebut agar runtuh dengan sendirinya?

7) Majoriti buku sejarah di dunia mengatakan Negara-negara Arab yang menyerang Israel terlebih dahulu pada perang tahun 1967? Padahal faktanya, Israel yang menyerang Negara-negara Arab terlebih dahulu kemudian mereka merebut kota Al Quds dan Tebing Barat? Tetapi mereka mengatakan serangannya itu adalah serangan untuk menjaga diri dan antisipasi?

8 ) Di Palestin, penduduk kristian Palestin dan Palestin Muslim bersatu melawan penjajah yahudi

9) Pelajar-pelajar di sekolah dilatih dengan taktik ketenteraan dalam bersukan seperti menembak dan mamanah bagi melatih otak memfokus sesuatu perkara dan mempersiapkan diri jika perkhidmatan diperlukan dimasa akan datang.

10) Hosni Mubarak merupakan tulang belakang Israel dan Amerika selama 30 tahun!

________________________________________________________

H.) Pelaburan Internet.. TIPU!!


namun begitu, suka untuk saya mengingatkan, walau bagaimanapun anda cuba pertikaikan.. belok sana.. masuk kwsp.. belok sini.. masuk cukai… belok kanan masuk kredit kad.. pinjaman rumah.. dan masuklah mana-mana simpang pun.. pelaburan internet tetap HARAM.. dan HARAM adalah HARAM, jika anda cuba mengatakan yang Haram itu Halal.. secara automatiknya.. anda tergolong ke dalam golongan orang2 yang murtad.

Maaf! Mungkin agak tegas.. tetapi itu hakikatnya.. mengHALALkan yang HARAM adalah suatu perbuatan yang syirik dan ia boleh menjadikan seseorang itu menjadi murtad. Dan mengikut hukum islam, orang yang murtad ini layak sahaja di bunuh jika ia engkar untuk bertaubat.

Itu pelaburan internet dari segi hukum islam… saya tidak mahu mengulas lanjut kerana saya bukanlah seorang yang pakar di dalam muamalat islam.. jika ingin mengetahui pandangan pakar muamalat islam tentang pelaburan internet ini.. boleh lawati website Ustaz Zaharuddin

Apa yang ingin saya sampaikan pada kali ini… ialah.. mengenai pembongkaran aktiviti-aktiviti SCAM yang dilakukan oleh pelaburan internet ini. Seperti yang pernah saya nyatakan sebelum ini… “Terus/Masih Membayar” bukanlah kriteria yang tepat untuk menentukan sama ada sesuatu pelaburan itu benar atau tidak.

Apabila sebut tentang pelaburan.. banyak aspek yang perlu dilihat dan diambilkira! Bukannya hanya dinilai sama ada pelaburan itu boleh “bayar atau tidak?” sahaja. Itu adalah penilaian orang-orang yang kurang bijak.

Ok.. mari kita lihat beberapa sebab mengapa pelaburan internet itu adalah satu penipuan.

1) Tidak mempunyai lesen = TIPU

Sebuah syarikat pelaburan yang sah perlulah mempunyai lesen dan berdaftar dengan mana-manabadan kewangan sesebuah negara. Lebih-lebih jika mereka ingin memungut deposit dari orang ramai untuk tujuan pelaburan. Tidak kiralah jika ia adalah syarikat dari luar negara atau pun luar dunia sekali pun, jika ia berhajat untuk memungut wang-wang deposit dari orang ramai yang berada di Malaysia. Ia perlulah mendapatkan lesen terlebih dahulu.

Aktiviti memungut wang tanpa lesen adalah merupakan satu aktiviti haram (dari segi undang2) dan jelas ia adalah merupakan satu aktiviti penipuan.

2) Pelaburan Luar Pantai, Minyak, Komoditi = TIPU

Ini sebuah lagi penipuan yang dilakukan oleh website pelaburan internet. Di laman web mereka, mereka mendakwa bahawa, mereka melaburkan wang-wang pelabur ke dalam pasaran komoditi, luar pesisir pantai dan sebagainya. Jika benar apa yang mereka dakwa, mana laporan kewangan tahunan pelaburan tersebut?… surprise!! Takde pun!

3) Pulangan Tetap 300% = TIPU

Fuyoooooohh! Satu penipuan terhebat di abad ini. Warren Buffet, seorang pelabur terhebat didunia pun hanya mampu memberikan pulangan wang sebanyak 34% setahun bagi pelaburannya, inikan pula.. entah sape2 yang langsung tidak dikenali boleh berikan pulangan wang 300% setahun?Kat mana dia laburkan duit itu yer? Offshore? Warren Buffet pun ada buat Offshore Investment.. tapi takde pun dapat sampai 300% setahun?… Oh! saya tahu… duit itu sebenarnya tidak dilabur kemana-mana pun.. duit itu hanya dipusing-pusingkan, duit dari orang bawah dibahagikan kepada orang atas.. alaa.. macam yang charles ponzi & pak man telo pernah buat dulu tu.. skim cepat kaya yang tipu-tipu tu..

4) Syarikat Pelaburan berpusat di US, Switzerland, Iran, Hongkong dan mana-mana negaralah, asalkan bukan Malaysia = TIPU

Hampir semua pelaburan haram internet ini adalah di dalangi oleh orang2 malaysia sendiri. Jadi, sebab itulah skim-skim pelaburan ini hanya popular di malaysia. Orang-orang luar negara tidak tahupun tentang skim pelaburan tersebut. Bukti bahawa hanya orang malaysia sahaja yang tahu mengenai skim pelaburan ini boleh kita lihat dari jumlah carian pelaburan tersebut di internet melalui google.

Anda boleh lihat… hanya orang2 dari malaysia sahaja yang sibuk mencari maklumat berkenaan pelaburan haram tersebut. Orang Switzerland & US tidak tahu menahu langsung tentang pelaburan itu.

Jadi, jelas disini, pelaburan internet itu hanyalah satu “SCAM” dan bukannya sebuah pelaburan yang betul. Dan apabila ia bukan sebuah pelaburan.. maka prinsip.. “Hanya labur apa yang anda mampu untuk hilang” dan kata-kata ” Setiap pelaburan mempunyai risiko”tidak langsung boleh digunapakai.
Sebabnya? Ia bukannya pelaburan.. tetapi hanyalah sebuah penipuan!

Jauh bezanya tu.. cuba eja dan sebut PELABURAN & PENIPUAN.. kan jauh beza tu..

P/s:- apa-apa pun, islam dah bagitau, pelaburan yang memberikan keuntungan tetap adalah haram… sebab ia sememangnya tak wujud.. jika ada.. ia hanyalah satu penipuan!

5 ulasan:

 1. Ya Allah ya tuhan... Lembu tu kan hidup lagi.. MAsyaALLAH!!! sakit hati saya.....

  BalasPadam
 2. Tule kan...betapa kejamnye diorang. tobat tak gi kedai tu dah...

  BalasPadam
 3. itu sebenarnya tempat pelupusan lembu.

  memang kejam tapi tu bukan tempat proses daging lembu mcd. try google jangan men tembak jer biler baca dari blog org lain. internet ni bukan semuanya betul (contohnya peniaga2 internet yg disenaraikan diatas)

  :D

  BalasPadam
 4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...